Beplantingsplan

Beplantingsplan

Planten brengen jouw tuin tot leven! Wanneer je een beplantingsplan wilt laten maken dan bespreken we eerst jouw wensen tijdens een intakegesprek en bekijken we de afmeting en eigenschappen van de borders. 

Moodboard

Zodra ik jouw wensen helder heb, ga ik aan de slag met een moodboard. Hierop zie je de beplanting in 5 seizoenen, zodat je een indruk krijgt van het resultaat. Natuurlijk kun je aangeven wat je wel of niet mooi vindt. Op basis van de grootte van jouw borders, maak ik een offerte. Is alles naar wens? Dan werk ik het beplantingsplan voor je uit.

Wat kun je verwachten

Een beplantingsplan is een gedetailleerde tekening op schaal, waarop staat aangegeven welke plant waar komt te staan. De planten die erop staan, zijn allemaal met zorg uitgezocht. Ze passen niet alleen bij jouw stijl en smaak, maar ook in de omgeving. Heb je veel schaduw in de tuin of juist veel zon? En heb je een droge zanderige bodem of tuinier je op de vette klei? Elke plant heeft zo zijn eigen voorkeur en zal het daarom juist heel goed doen in jouw tuin, of niet. De gekozen planten zijn vaak ook nuttig en dienen als huis of voedselbron voor bijen, vlinders en andere kleine dieren. Ze geven jouw tuin kleur, geur en textuur en bieden elk seizoen iets moois.

Wat kost een beplantingsplan?

Starttarief

Starttarief: intakegesprek t/m moodboard *

  • 125 euro (online)
  • 175 euro op locatie tot 15 km buiten de stad Groningen. Daarbuiten betaal je 1 euro per extra kilometer (dat is voor de heen- en terugreis).

uitgewerkt plan

Voor een uitgewerkt beplantingsplan krijg je altijd een offerte. Prijsindicatie van een plan incl. onderhoudsgids is +/- 15 euro per m2. 

* Genoemde prijzen zijn excl. BTW.
De prijs kan hoger uitvallen i.v.m. de complexiteit van de ruimte (en dus het ontwerp).

Meer weten?