Geveltuin

Van tegel naar tuin

Een geveltuin is niet alleen mooi, maar ook heel nuttig! Jouw kleine stukje stadsnatuur helpt al mee om de biodiversiteit en het klimaat in de directe omgeving te verbeteren.

De voordelen op een rijtje...

Jouw geveltuin biedt een thuis aan allerlei dieren. Bloeiende planten trekken insecten aan zoals bijen, hommels en vlinders. Met klimplanten geef je vogels zoals de huismus een veilige plek om een nestje te maken.

De planten in jouw geveltuin zorgen voor frisse lucht. Ze halen fijnstof en CO2 uit de lucht en geven zuurstof af.

Met een geveltuin help jij wateroverlast tegen te gaan. Door een rij tegels langs de gevel te vervangen door een tuintje, kan het regenwater dat van de gevel afstroomt hier in de grond zakken.

Groene planten verdampen water en dat zorgt voor verkoeling in de zomer. Ook hebben ze een  isolerende werking. Groen bedekte muren warmen in de zomer minder snel op, en in de winter koelen ze minder snel af.

Een groene omgeving is goed voor je humeur en gezondheid. En voor die van je buren!

Een goed ontworpen geveltuin geeft je het hele jaar door iets moois om van te genieten. Het geeft je huis of bedrijf net dat beetje extra curb appeal!

Wat kost een geveltuin?

De prijs van een geveltuin hangt af van de gekozen beplanting en de afmeting. Een gemiddelde geveltuin van 2 meter lang en 45 centimeter breed kost € 350,- incl. btw.

Dit is inclusief:

  • Een plantenplan dat met jou wordt afgestemd;
  • Een onderhoudsgids, afgestemd op jouw planten;
  • Biologisch gekweekte planten;
  • De aanplant van jouw geveltuin (het moment plannen we samen).

Dit is exclusief de kosten voor de aanleg van de geveltuin. Deze zijn afhankelijk van de gekozen materialen en de eisen die de gemeente stelt aan jouw geveltuin.

Wil je er zeker van zijn dat jouw nieuw aangelegde geveltuin zo mooi mogelijk blijft maar heb je zelf liever geen groene vingers?
Dan kun je een onderhoudscontract afsluiten. 

Neem nu contact op voor een gratis intake online of op locatie in de stad Groningen.