Ontwerp

Tuinontwerp

Een goed ontworpen tuin of (dak)terras is een functionele ruimte waarin mens, plant en dier zich thuis voelen. En een goed ontwerp begint met een gesprek waarin jij aangeeft wat je wilt. Want het wordt jouw plek, een plek die bij je past en die speciaal voor jou is ontworpen. Hieronder lees je wat je kunt verwachten als je een tuinontwerp laat maken.

Kennismaking

Een kennismaking is altijd gratis. Vertel me jouw wensen en we kijken samen wat het beste bij je past; een ontwerp, beplantingsplan of is een adviesgesprek al genoeg? Jij beslist! Ga je voor een ontwerp, dan plannen we een intake.

Intakegesprek

Tijdens een intake luister ik en stel ik je vooral veel vragen. Welke rol speelt jouw buitenruimte in je leven? En in die van je kinderen? Wil je er relaxen, spelen, werken, of kweek je graag jouw eigen groenten en fruit? En welke stijl past bij je; natuurlijk, weelderig of juist strak en modern? En houd je van tuinieren of heb je het liefst weinig onderhoud? Misschien heb je al inspiratie opgedaan en afbeeldingen verzameld van tuinen, terrassen of planten die jij mooi vindt. Zo’n moodboard of Pinterestbord is altijd heel welkom.

Natuurlijk bekijk ik ook jouw buitenruimte. Ik meet je tuin op en bekijk welke eigenschappen jouw tuin heeft. Ook de stijl en materiaalkeuze van de bebouwing neem ik mee. Met al deze informatie ga ik vervolgens aan de slag om voor jou een eerste ontwerpschets en offerte te maken.

Voorlopig ontwerp en offerte

Het maken van een voorlopig ontwerp duurt ongeveer 2 tot 4 weken. Daarna krijg je een schetsontwerp van jouw nieuwe tuin of terras. Ik vertel je meer over de indeling en laat zien hoe jouw wensen terug komen in het ontwerp. Daarna kun je aangeven wat je mooi vindt en of je nog dingen anders wilt, het wordt tenslotte jouw tuin! Wanneer je helemaal tevreden bent met het schetsontwerp en akkoord gaat met de offerte, ga ik aan de slag met het definitieve ontwerp.

Definitief ontwerp

Het definitief ontwerp is een gedetailleerde tekening op schaal. Hierin worden alle elementen opgenomen; indeling, materialen, kleuren en verlichting. Ook doe ik suggesties voor tuinmeubilair in jouw stijl.

Uitvoering

Met het definitieve ontwerp kun je zelf aan de slag om je tuin aan te leggen, of je kunt dit door een hovenier laten uitvoeren. Wanneer je een hovenier inhuurt, is het belangrijk dat het plan en de uitwerking van tevoren goed doorgesproken worden. Zo weet je zeker dat het plan tot in de details uitpakt zoals jij dat graag wilt. Zijn er tijdens het aanlegproces vragen? Neem dan gerust contact met me op.

Na de aanleg

Is jouw tuin helemaal aangelegd, dan kan het genieten beginnen! Omdat je waarschijnlijk nog niet weet hoe je je planten het beste kunt verzorgen, krijg je een boekje waarin dat per plant staat aangegeven. Zo weet je precies wat je moet doen om jouw tuin zo mooi en gezond mogelijk te houden. De meeste bomen en planten zijn nog klein wanneer je ze net hebt aangeplant, die zul je snel zien groeien. Vaak duurt het zo’n twee jaar voordat een tuin ‘volwassen’ is. Heb je nog vragen, dan kun je me altijd een berichtje sturen. Graag kom ik na een jaar ook nog even langs om je tuin te bekijken en te horen hoe het buitenleven je bevalt.

Wat kost een ontwerp?

Starttarief

Je betaalt voor het intakegesprek t/m het schetsontwerp*

  • 125 euro (online) of;
  • 175 euro op locatie tot 15 km buiten de stad Groningen. Daarbuiten betaal je 1 euro per extra kilometer (dat is voor de heen- en terugreis).

Definitief ontwerp

Voor een definitief ontwerp krijg je altijd een offerte.

Prijsindicatie voor een ontwerp waarin bestrating, verlichting en een beplantingsplan is opgenomen is +/- 25 euro per m2. 

* Genoemde prijzen zijn excl. BTW.
De prijs kan hoger uitvallen i.v.m. de complexiteit van de ruimte (en dus het ontwerp), bijvoorbeeld wanneer er sprake is van veel hoogteverschil in het terrein.

Laat nu jouw ontwerp maken!